fredag den 9. februar 2018

Iværksætter


Som iværksætter er det meget vigtigt at få den bedst mulig rådgivning når man starter egen virksomhed. Denne rådgiver bør være en statsautoriseret revisor. Den statsautoriserede revisor har en relevant uddannelse og en relevant erhvervserfaring hvorved den statsautoriserede revisor har hjulpet adskillige iværksættere med at starte egen virksomhed. Da en statsautoriseret revisor har hjulpet adskillige iværksættere har statsautoriserede revisorer set eksempler på iværksættere som fik succes med at stifte egen virksomhed, og statsautoriserede revisorer har set eksempler på iværksættere som absolut ikke fik succes med at stifte egen virksomhed. Derfor er en statsautoriseret revisor god at vurdere om den forretningsplan som iværksætteren har udarbejdet er bæredygtig i praksis. Herudover er en statsautoriseret revisor god til at rådgive iværksætteren om hvorvidt en virksomhed skal stiftes som et aktieselskab, et anpartsselskab, et iværksætterselskab, et interessentskab, som en personligt drevet virksomhed eller noget helt andet. Denne rådgivning baserer den statsautoriserede revisor på vurderinger om hæftelse af gæld, om offentlig regnskabsaflæggelse, om signaler overfor iværksætterens potentielle kunder og långivere osv.

Herudover hjælper den statsautoriserede revisor ofte en iværksætter med at søge tilskud, ligesom den statsautoriserede revisor udarbejder budget for iværksætteren til brug for iværksætterens bank eller pengeinstitut.Når iværksætteren har startet virksomheden kan den statsautoriserede revisor hjælpe med bogføring, med momsangivelser og med lønangivelser, ligesom den statsautoriserede revisor kan opstille årsrapport og forsyne denne årsrapport med en erklæring – eksempelvis en revisionserklæring, en reviewerklæring, en erklæring om udvidet gennemgang eller en erklæring med assistance med opstilling af regnskab. Valget af revisorerklæring hænger nøje sammen med valget om hvorvidt iværksætteren stiftede virksomheden som et selskab eller som en personligt drevet virksomhed, og af de eventuelle krav der stilles til iværksætteren fra banken/pengeinstituttet eller fra øvrige långivere. På baggrund af årsrapporten kan den statsautoriserede revisor hjælpe med at udarbejde skatteregnskab og selvangivelse, ligesom den statsautoriserede revisor kan hjælpe iværksætteren med rådgivning og øvrige forhold.

Det er derfor vigtigt for en iværksætter at bruge en statsautoriseret revisor – gerne en statsautoriseret revisor med speciale i iværksættere eller i forretningsudvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar